Tlačová správa Tribute Event 2015

Pečať kvality Superbrands 2015 získalo 32 značiek 

„Zlato“ si odniesol aj Sagan

8.10.2015
 

Celosvetový program nezávislého hodnotenia značiek Superbrands vyhlásil aj tento rok najlepšie slovenské značky Pečať kvality Superbrands si prevzalo 32 značiek v kategóriách Business Superbrands a Consumer Superbrands. Titul Superson – Osobnosť roka 2015 získal prémiovo fenomenálny cyklista Peter Sagan. 

Ocenenie Superbrands Award získavajú najlepšie značky ako ocenenie na základe preferencií zákazníkov a následne podľa hodnotenia odbornej poroty. Právo využívať pečať kvality Superbrands si odnieslo 32 spoločností, z ktorých 24 získalo titul Consumer Superbrands a 8 titul Business Superbrands

Výber najlepších značiek sa uskutočnil v troch fázach na konci roku 2014. V úvodnej fáze výberového procesu stálo niekoľko tisícok najprestížnejších značiek na slovenskom trhu. V ďalšej fáze sa jednotlivé značky filtrovali podľa obchodných výsledkov, ktoré dodáva spoločnosť Bisnode. Nasledoval prieskum verejnej mienky zabezpečovaný spoločnosťou GfK, v ktorom respondenti zúžili výber najlepších značiek na niekoľko desiatok. V tejto fáze vstúpili do procesu experti na marketing, komunikáciu a branding - členovia poroty Brand Council, ktorí vybrali najlepšie značky na slovenskom trhu.

 
 

Program Superbrands udelil tento rok prémiovo ocenenie Superson – Osobnosť roka 2015.  Cenu získal na základe nominácií poroty Brand Council a prieskumu verejnej mienky (uskutočnený agentúrou GfK v júni 2015) čerstvý majster sveta, fenomenálny cyklista Peter Sagan. Najvýraznejší slovenský športovec si tak po titule majstra sveta v cestnej cyklistike môže na hruď pripnúť aj pomyselnú zlatú pečať Superbrands pre osobnosť, ktorá sa stala zároveň aj úspešnou značkou. „Snáď ani nemôže byť prekvapením, že Slovensko, ktoré si počas svojej historicky krátkej samostatnosti prešlo rôznymi úspechmi aj pádmi prijalo za vzor nezničiteľného cyklistu. Jeho kariéra zrkadlí beh Slovenska na dlhú trať, ktorý však nie je možný bez toho, aby sa národ pod Tatrami po každom neúspechu zdvihol a s vervou pokračoval ďalej, rovnako ako fenomenálny Peter Sagan“, povedal András Wiszkidenszky, regionálny riaditeľ Superbrands pre Strednú a Východnú Európu. Cenu za Petra Sagana prevzal jeho otec Ľubomír, keďže náš najlepší cyklista deň po evente štartoval na pretekoch v Spojených arabských emirátoch a preto sa nemohol zúčastniť.
 
Špeciálne ocenenie Azet Superbrands 2015 vzišlo z hlasovania na portáloch spoločnosti Azet.sk na prelome mesiacov máj/jún. Používatelia svojimi hlasmi rozhodli o najobľúbenejšej značke, ktorou sa stala softvérová spoločnosť ESET. Ocenenie Honorary Superbrands, určené pre neziskové organizácie, ktoré robia našu spoločnosť lepšou, získala nadácia Plamienok.  
 
V rámci galavečera Superbrands Tribute Event, ktorý sa konal 7. októbra v hoteli Radisson Blu Carlton Bratislava bola pokrstená aj ročenka Slovak Superbrands 2015. Publikácia obsahuje prehľad a prezentáciu ocenených značiek a tiež niektorých partnerov programu Superbrands. Ako hlavný spíker na podujatí vystúpil expert na digitálny marketing Michal Pastier s prezentáciou „Moderná značka: Využívanie kultúrnych trendov namiesto produktových benefitov“. 
 
 
Kontaktná osoba: 
Erik Koronczi, MBA 
Country Brand Director 
Superbrands Sovakia
Mob.: +421 918 895 009 
erik.koronczi@slovaksuperbrands.com
 
O programe Superbrands
Superbrands je najuznávanejšou nezávislou globálnou autoritou v oblasti hodnotenia a oceňovania obchodných značiek. Titul Superbrands je znakom špeciálneho postavenia a uznania vynikajúcej pozície značky na lokálnom trhu. Pečať Superbrands získajú len značky s výnimočnou povesťou – zákazníci si s nimi vždy spájajú významné hodnoty a majú k nim osobný vzťah. Od svojho vzniku vo Veľkej Británii si projekt získal celosvetové uznanie a dnes je cena Superbrands Award  uznávaná ako špeciálne ocenenie, ktoré na základe jednotných kritérií a metód každoročne oceňuje najlepšie z najlepších značiek v takmer 90 krajinách na piatich kontinentoch.
 
Superbrands Slovakia
Program Superbrands obnovil svoje pôsobenie na Slovensku v roku 2013. Od roku 2014 sú značky vyhodnocované nielen v kategórii spotrebiteľských (Consumer Superbrands) ale aj v oblasti business-to-business (Business Superbrands) značiek. Zatiaľ čo prvé z nich sú verejne známe a spotrebitelia sa s nimi stretávajú deň čo deň v maloobchodnom sektore, business-to-business značky sú dôležitými hráčmi v špecializovaných odvetviach priemyslu, poľnohospodárstva a obchodu. Cieľom programu Superbrands nie je len vzdať hold najúspešnejším značkám, ale tiež prezentovať príklady hodné nasledovania pre všetkých, ktorí sa chcú rozvíjať a inšpirovať najlepšími.
 

Archív

Partneri/ Mediálni partneri

Copyright © 2024 Superbrands SK