Tlačová správa
Tribute Event 2024

Superbrands ocenili top značky za rok 2024. Osobnosťou roka sa stala Zuzana Čaputová, čestné ocenenie získala organizácia Červený nos

16.10.2024, Bratislava – Superbrands Slovakia predstavili v rámci galavečera Tribute Event ocenené značky pre rok 2024. Na 12. ročníku slávnostného odovzdávania cien Superbrands si okrem firiem prevzala špeciálne ocenenie aj výnimočná osobnosť a organizáca s pozitívnym vplyvom na spoločnosť.

Dvanásty ročník odovzdávania ocenení Superbrands Slovakia sa konal 16. októbra v priestoroch Moyzesovej siene v Bratislave. Ocenenie za rok 2024 si na podujatí prevzalo 34 značiek v kategórii Consumer Superbrands a 9 značiek získalo titul Business Superbrands. Slávnostným večerom hostí sprevádzala moderátorka Vera Wisterová. O umelecký zážitok sa postarala speváčka Emma Drobná, ktorá už je stálicou na slovenskej hudobnej scéne.

Výnimočné príbehy na slovenskom trhu

Spoločnosti sa do výberu Superbrands nenominujú a nedá sa do neho prihlásiť. V úvodnej fáze výberového procesu Superbrands pracujú so zoznamom všetkých u nás pôsobiacich značiek a to v oblasti Consumer Superbrands aj Business Superbrands. V ďalšom kroku sa jednotlivé spoločnosti filtrujú podľa obchodných výsledkov, ktoré dodáva spoločnosť Dun & Bradstreet. Nasleduje prieskum verejnej mienky zabezpečovaný spoločnosťou INCOMIND, v ktorom respondenti zúžia výber najlepších značiek. Posledný krok výberu predstavuje odborná porota Brand Council, ktorá vyberie značky ocenené pečaťou Superbrands.

Slovenské značky sa už dávno naučili ako robiť európsky branding. Latku kvality posúvajú každý rok vyššie vďaka inováciám, odvahe napredovať a skúšať nové možnosti. Väčšina z nich tie ponúka pestré portfólio produktov a služieb, vďaka čomu sa im darí udržať si lojálnych zákazníkov a získavať nových.  Som preto veľmi rád, že oceneniami, kampaňou a partnerskými službami môžeme upozorniť spotrebiteľov na tieto výnimočné brandy“, povedal regionálny manažér Superbrands Slovakia Erik Koronczi.

Aby sa značky stali členmi elitného klubu Superbrands musia mať nielen vysokú kvalitu a vynikajúce renomé, ale aj silný príbeh. Tie sú každoročne spísané v ročenke Superbrands a slúžia ako pripomienka úspechu a unikátnej pozície ocenených značiek na slovenskom trhu. Publikácia je jedným z hlavných komunikačných kanálov a slúži ako referencia pre spotrebiteľov, zamestnancov aj partnerov.

Vybudovanie kvalitného a funkčného brandu nie je vôbec ľahkou úlohou. Ak majú značky rovnakú štartovaciu čiaru: kvalitný produkt, dobrú infraštruktúru a klientský servis, tak branding je to, čo robí rozdiel medzi top značkami a konkurenciou. Budovanie novej značky sa však nekončí pri vytvorení loga a spustení stránky. Budovanie značky zahŕňa aj stratégiu a víziu spoločnosti", píše v predhovore ročenky Michal Ruttkay, výkonný riaditeľ June Film Fest.

Čestné ocenenie pre Červený nos

Zdravotných klaunov, ktorí sú najvýraznejšími nositeľmi značky, možno stretnúť na všetkých detských oddeleniach nemocníc, v seniorských zariadeniach, v špeciálnych školách alebo na iných miestach, kde je ich pomoc v podobe láskavého humoru potrebná (boli to aj očkovacie centrá), ale vo výnimočných momentoch možno stretnúť zdravotných klaunov i na verejných miestach (v tomto roku je takých príležitostí viac, keďže združenie má 20. narodeniny).

„Je pre mňa radosťou a cťou byť súčasťou organizácie, ktorej poslaním je prinášať radosť a smiech. Naši profesionálni zdravotní klauni, ktorých nesmierne obdivujem, to prinášajú vo svojom klaunskom umení a láskavom humore na miesta, kde to je nečakané, ale o to potrebnejšie. Nemohli by to však robiť, ak by nemali vo svojej výbave okrem nadania a tvorivosti aj odvahu, slobodu, ľudskosť a empatiu. Práve zdravotní klauni, každý jeden z nich, robí značku ČERVENÝ NOS Clowndoctors výnimočnou“, povedal Milan Šagát, výkonný riaditeľ o. z. ČERVENÝ NOS Clowndoctors.

Osobnosťou roka Zuzana Čaputová

V porevolučnej histórii Slovenska nenájdeme veľa osobností, ktoré by sa zaskveli príkladnou a nasledovaniahodnou reprezentáciou Slovenska tak, ako Zuzana Čaputová. Právnička, ocenená občianska aktivistka a piata prezidentka Slovenskej republiky sa do politickej histórie zapísala zmierlivým tónom v búrlivých časoch spoločenského rozkolu a šírením dobrého mena Slovenska v zahraničí. Aj vďaka tomu jej odborná porota a hlasujúci v ankete udelili titul Superson – Osobnosť roka.

„Pôvodne som chcela študovať psychológiu. Považujem za zmysluplné robiť prácu, ktorá je službou niečomu dôležitému. Environmentálne otázky majú blízko k najdôležitejším hodnotám, a to sú život a zdravie. Ako právnička som sa teda začala venovať aj týmto kauzám“, okomentovala Zuzana Čaputová svoju vášeň pre environmentálne témy, ktorým sa venovala pred nástupom do prezidentského úradu.

 

O programe                               

Superbrands je najuznávanejšou nezávislou globálnou autoritou v oblasti hodnotenia a oceňovania obchodných značiek. Titul Superbrands je znakom silného postavenia a uznaním špeciálnej pozície značky na lokálnom trhu. Pečať Superbrands získavajú značky s vynikajúcou povesťou – zákazníci si s nimi spájajú významné hodnoty a majú k nim osobný vzťah. Od svojho vzniku v roku 1994  vo Veľkej Británii si projekt získal celosvetové uznanie a dnes je cena Superbrands uznávaná ako špeciálne ocenenie, ktoré na základe zjednotených kritérií a metód každoročne identifikuje najlepšie z najlepších značiek vo viac ako 90 štátoch na 5 kontinentoch.

Viac o programe Superbrands sa dozviete na: www.slovaksuperbrands.com

 

                                                                                                                                                                                                      Kontaktná osoba:

Milan Šimák

PR manažér

Mob.: +421 904 547 324

Archív

Partneri/ Mediálni partneri

Copyright © 2024 Superbrands SK